Vine Markkinoinnin automaatio

Osa 1: Tutustu markkinoinnin automaation maailmaan!

Tällä sivulla pääset tutustumaan

Vinen seuranta

Kävijäseurantaan

Bottilomakkeisiin

Chatbottiin

Liidintuotanto

Liidintuotantoon

Vinen seuranta

Liidipisteisiin

Älykkäisiin lomakkeisiin

Yhteydenottolomakkeisiin

Liidintuotanto

Materiaalin lataukseen

Kävijäseuranta

Automaatio tunnistaa ja kerää tietoa nettisivustosi kävijöistä. Kerättävät tiedot ovat vieraasi digitaalinen jalanjälki: kuka kävi kylässä, koska kävi, millä sivuilla kävi, mitä toimintoja käytti.

Kävijäseuranta tapahtuu vain verkkosivustosi sisällä ja siksi on tärkeää, että houkuttelet asiakkaasi sivustolle somesta ja muista kanavista.

Kävijän tunnistus tapahtuu esimerkiksi kun hän lataa tarjoamaasi materiaalia tai käyttää uutiskirjeen linkkejä sivustolle. Tunniste säilyy evästeessä, jonka avulla vieraasi tunnistetaan myös seuraavilla käyntikerroilla.

Sivuilla keskusteleva Bottilomake

Nettisivustoa ei kannata jättää pelkäksi näyteikkunaksi. Pidä huolta vieraastasi ohjaamalla selkeillä toimintakehoitteilla ja aktivoi hänet vuoropuheluun kiinnostavilla sisällöillä.

Upotettu keskustelu, tuttavallisemmin bottilomake, ohjaa ja auttaa kävijää sisältöjen keskellä. Keskustelu on houkutteleva mutta ei liian "tyrkky". Toisin kuin esiin pomppivat chatbotit tai turhan hyökkäävät "Ota yhteyttä", "Pyydä tarjous" -napit, upotettu keskustelu ei häiritse vierastasi.

Keskustelun käsikirjoitus, erilaiset kysymykset ja valmiit vastausvaihtoehdot, tallennetaan automaatioon. Automaatio ohjaa keskustelun kulkua ja hoitaa asiakkaan pyynnöt käsikirjoituksen mukaan.

Chatbot

Virtuaalinen asiakaspalvelija, chatbot, toimii verkkosivuillasi 24/7. Se palvelee ja opastaa asiakastasi silloinkin, kun et itse ole töissä. Se oppii tekoälyn avulla jatkuvasti paremmaksi asiakaspalvelijaksi ja osaa myös nostaa liidit suoraan myynnillesi. Chatbotin avulla yrityksesi verkkosivut toimivat asiakastasi aktivoivana areenana, joka mahdollistaa tehokkaan B2B (etä)myynnin ja -markkinoinnin.

Voit tutustua Vinen chatbottiin esimerkiksi tämän sivun oikeassa alakulmassa olevan puhekuplan kautta. 

Liidituotanto

Markkinoinnin automaatio tuottaa myynnille tehokkaasti lämpimiä liidejä. Automaatio tunnistaa asiakkaan, kiinnostuksen kohteen ja aktiivisuuden. Liidi ohjataan oikeaan aikaan oikealle myyjälle ja liidin mukana kulkee tieto asiakkaan tilanteesta ja taustasta.

Vine markkinoinnin automaation sisältyy liidityökalu myyjien käyttöön. Myyjä saa työlistalleen henkilön ja yrityksen yhteystiedot, automaation keräämän profiilin sekä "digijalanjäljen" eli tiedot vierailusta verkkosivuilla. Liidi voidaan myös ohjata omaan CRM-työkaluun.

Liidipisteet

Markkinoinnin automaation liidipisteet auttavat sinua tunnistamaan ostoaikeissa olevan asiakkaan. Verkkosivukävijä kerää liidipisteitä, kun hän tekee erilaisia toimia sivustollasi.

Liidipisteet kertovat, onko vieraasi kuuma potentiaalinen asiakas vai jotain ihan muuta. Kävijöiden joukosta automaatio poimii jyvät akanoista ja auttaa sinua buustaamaan myyntiäsi.

Älykkäät lomakkeet

Kuten jo ylläolevista esimerkeistä huomasit, Vine automaation lomakkeet oppivat tuntemaan ja muistamaan sinut. Älykkäät lomakkeet eivät siis kiusaa asiakastasi pyytämällä turhia tietoja. Nimi, titteli, sähköposti, yritys ja puhelin löytyvät muistista eikä asiakkaan tarvitse täyttää pitkiä lomakkeita.

Älykkäät lomakkeet tekevät sivustosi mukavammaksi ja tehokkaammaksi. Voit valita näkyykö lomakkeesi kaikille kävijöille, vain tuntemattomille tai ainoastaan tunnistetuille. Älykkäillä lomakkeilla ohjaat uudet, tuntemattomat kävijät tunnistautumaan. Vanhoille tutuille asiakkaille voit tarjota tarkasti kohdistettua sisältöä.

Yhteydenottolomake

Automaatiolla onnistuu tietysti myös ihan yksinkertaisetkin lomakkeet. Valitset lomakkeelle haluamasi kentät ja sijoitat lomakkeen sivustollesi.

Automaation hoitaa halutun vastauksen asiakkaalle, välittää yhteyspyynnön oikealle henkilölle ja liittää siihen mukaan tunnistetun kävijän taustatiedot.

Materiaalin lataus

Tarjoa sivustosi kävijälle jotain hyödyllistä mukaan otettavaa. Asiakastarinoita, tuotteesi tai palvelusi hyötylaskelma, käyttövinkkejä tai muuta asiakkaallesi arvokasta.

Materiaali on kävijän "muistilappu", jonka avulla hänen on helppo palata asiaan. Varsinkin B2B-myynnissä päätökset tehdään harvoin yksin. Asiakkaasi voi tarvita apua myydäkseen idean eteenpäin.

Automaatio tunnistaa kävijän tai pyytää kävijää tunnistautumaan sähköpostilla (ja haluttaessa muilla lisätiedoilla). Automaatio huolehtii materiaalin lähetyksestä sekä jälkihoidosta latauksen jälkeen. Ladattavat dokumentit tallennetaan automaatiopalveluun.

Seuraavassa osassa pääset tutustumaan:

  • Uutiskirjeisiin
  • Kohderyhmiin
  • Laskeutumissivuihin
  • Ilmoittautumislomakkeisiin
  • Popup-lomakkeeisiin

Lue lisää 

Haluatko oppia lisää markkinoinnin automaatiosta? Seuraavissa osissa kerromme mm. automaatioon yhdistetyistä uutiskirjeistä, esittelemme lisää sivustolla käytettäviä elementtejä ja automaation toimintaa.

Tutustu personointiin

Joko tutustuit personointiin? Viestisi toimivat tehokkaammin, kun räätälöit, kohdistat ja ajoitat ne vastaanottajasta kerätyn tiedon pohjalta. Automaatio tunnistaa asiakkaasi kiinnostuksen kohteet sekä aktiivisuuden ja valitsee juuri hänelle sopivaa sisältöä.